- Štítky blogu
- tipy
- diy
- dárky
- návod
- pečení
- isabelle rose home
- vánoce
- recept
- kuchyňské doplňky
- stolování
- pro děti
- výzdoba
- dřevo
- nápady
- relax
- velikonoce
- do ložnice
- bílá
- nábytek
- halloween
- dýně
- do kuchyně
- podzimní dekorace
- atmosféra
- vůně
- svíčky
- lucerny
- kuchyně
- šálky
- hrnky
- do obýváku
- valentýn
- hrušky
- rex london
- vajicka
- vyzdoba
- navod
- chladici tasky
- lahve
- boxy
- jak na svaciny
- pro deti
- foodbloger
- ratan
- proutí
- přírodní motivy
- muži
- pro kamarádku
- pro sestru
Nevíte si rady? Zavolejte nám!

Co s letním ovocem? Upečte s námi senzační koláčky jako z luxusní kavárny!
Červenec voní prázdninami a letním ovocem. Na to české nedáme dopustit. Ten pocit utrhnout si jen tak ze stromu na zahradě dokonale vybarvenou meruňku a pěkně zčerstva si na ní pochutnat. Mňam!
Sezónní ovoce má ale jednu velkou nevýhodu. Celý rok se na něj těšíte, a když už dozrálo, hrne se na vás ze všech stran. Pulty v obchodě přetékají, doma už nemáte plody do čeho trhat a navíc vám u dveří přistál plný košík, protože soused se s vámi přece musí podělit.
Došly vám nápady, jak s letošní sklizní naložit? Sáhněte po kuchyňském náčiní a hurá do kuchyně. O pár kusů meruněk vám ulehčí dnešní recept na senzační mandlové koláčky!
Puntíky nestárnou. Moučníkem v retro formě zabodujete!
Máme radost, když vidíme, jak doplňky z naší La Almary dobře slouží. Blogerka Martina Nasa si vyzkoušela roztomilé retro doplňky na pečení od Isabelle Rose Home a připravila pro nás několik lákavých receptů. V tom dnešním hraje hlavní roli keramická koláčová formavhodná na tartaletky a jiné drobné moučníky. Co budeme na recept potřebovat?
Těsto:
190 g špaldové mouky
40 g cukru moučka
25 g mletých mandlí
110 g změklého másla
1 ks vejce L
Náplň:
75 g mletých mandlí
75 g změklého másla
40 g cukru moučka
7 g špaldové mouky
1 ks vejce
Jak upéct senzační moučník a nestrávit v kuchyni mládí
Znáte to. V kuchařce nalistujete dechberoucně vyhlížející zákusek a už už se pouštíte do přípravy. Elán vám rychle sebere délka přípravy receptu nebo tolik složitých úkonů, že k doběhnutí do cílové rovinky byste potřebovali minimálně titul Masterchefa. Žádný strach! Tenhle recept zvládnete nachystat za 15 minut a mezi chlazením a pečení stihnete ještě nějakou tu domácí práci.
1. krok
Ingredience na těsto jednoduše smíchejte v míse, až vznikne pěkně konzistentní hmota. K důkladnému promísení pomůže silikonová stěrka s pevnou rukojetí. Přikryjte nebo zabalte potravinovou fólií a dejte odpočinout do lednice na 1-2 hodiny.
2. krok
Na náplň nejprve vyšlehejte cukr a vejce. Použít můžete elektrický šlehač nebo sáhnout po staré dobré ruční metle. Mimochodem, i ta se vyrábí v silikonové verzi a pracuje se s ní jedna báseň. Postupně přidávejte mandle, mouku a až nakonec vejce.
3. krok
Keramické formičky vymažte máslem a připravte na vložení těsta. Můžete ještě vysypat moukou, ale i bez ní koláčky s formy snadno vyklouznou.
4. krok
Vychlazené těsto vyválejte, přitom podsypávejte moukou jen minimálně. Skleničkou nebo rádýlkem vykrojte kousek přesně padnoucí do formičky. Na několika místech propíchejte vidličkou a namažte meruňkovou marmeládou. Martina Nasa doporučuje domácí, protože s tou chutnají koláčky ještě lépe. Od středu do kruhu položíme na těsto mandlovou náplň a na ní na měsíčky nakrájené meruňky.
5. krok
Možná vám zbyl kousek těsta, škoda jej vyhodit! Stočte dva úzce vyválené proužky do jednoduchého copu a vytvořte ozdobný okraj. Koláčky dostanou šmrncovní vzhled. Dejte do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte cca 35 minut. Raději hlídejte, protože každá trouba peče jinak.
Až vytáhnete vonící formičky z trouby, dost možná se kolem vás seběhne nedočkavá rodina. Ozdobte pro ně koláčky snítkou čerstvé máty a bohatě posypte moučkovým cukrem. Udělejte si chvilku pro vás všechny a u koláče naplánujte třeba další prázdninová dobrodružství. Vždyť léto je ve své nejkrásnější fázi!
A na jaké recepty s meruňkami přísaháte vy? Pošlete nám své nápady, které s chutí vyzkoušíme. Těšíme se na ně!
Krásné letní dny přeje
Tereza z La Almary ♥